Aile hekimine hangi durumlarda gidilir?
Aile hekiminin rolü nedir? Aile hekimleri sadece hastalarını tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda hastalanmadan önce onları korumaya çalışırlar. Bu amaçla, kişisel koruma hizmetinin bir parçası olarak aşılama, yaşam tarzı değişikliği danışmanlığı, bebek ve çocuk takibi, gebelik takibi ve aile planlaması hizmetleri sağlarlar.
Sağlık ocaklarının amacı nedir?
Sağlık merkezleri her türlü koruyucu tıbbi hizmetten, hastaların muayene ve tedavisinden ve sağlık merkezine kayıtlı kişilerin sağlık kayıtlarının tutulmasından sorumludur. Sağlık merkezlerinin doktorları, kendilerinin halledemediği vakalarla, hastaneye sevk gerektiren acil vakalarla vb. ilgilenir. Bu gibi durumlarda hastaları hastaneye sevk ederler.
Sağlık ocağında hangi işlemler yapılır?
Tanısı ve tedavisi yapılamayan hastaların hastaneye sevkini yapmak, sevk edilen hastalara verilen muayene, tetkik, tanı, tedavi ve yatış bilgilerini değerlendirmek, ikincil ve üçüncül tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ile evde bakım hizmetlerini koordine etmekle görevlidir.
Aile hekimi kanda nelere bakar?
Aile sağlık merkezleri hepatit B, C, HIV veya frengi için kan testleri yapar. Daha fazla analiz gerektiren bir durum varsa hastaneye sevk edilirsiniz. Aile sağlık merkezinde jinekolojik muayene masası varsa ve 30 ila 65 yaş arasındaysanız HPV taraması ve smear testi de yaptırabilirsiniz.
Aile hekimi hangi sorunlara bakar?
Aile Hekimliği Anabilim Dalı, her yaştan insana koruyucu, teşhis ve tedavi edici sağlık hizmetleri sunmaktadır. Bölüm, hastalıkların erken teşhisi, kronik hastalıkların takibi, aşı uygulamaları ve yaşam tarzı değişiklikleri için danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
Saglik Ocagina ne için gidilir?
Bu kapsam rutin sağlık muayeneleri, tansiyon ölçümleri ve kan testleri gibi temel sağlık kontrollerini içerebilir. Küçük yaralanmalar ve hastalıklar: Sağlık merkezleri acil durumlar haricinde küçük yaralanmalar, soğuk algınlığı, grip ve benzeri hastalıklar için tedavi sağlar.
Sağlık ocakları kimlere bakar?
Aile hekimi hangi hastalıkları tedavi eder? Aile hekimliği, bireylerin, ailelerin ve toplumların genel sağlıklarıyla ilgilenen bir tıp uzmanlığıdır. Aile hekimleri, pratisyen hekim olarak çalışan ve genellikle birincil sağlık bakımı sağlayan sağlık profesyonelleridir.
Aile hekimi ücretli mi?
Muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman değişimi, ilk bakım analizi ve çekimler tamamen ücretsizdir.
Sağlık ocağına kimler gidebilir?
Sağlık merkezlerinde 18 yaş altı çocuklara yönelik muayene hizmeti 0-18 yaş arası tüm çocukları kapsamaktadır. 18 yaş altı kişiler sağlık merkezine gidebilir mi? Evet, 18 yaş altı kişiler sağlık sorunları veya rutin muayeneler için sağlık merkezine gidebilirler.
Sağlık ocağında ne testleri yapılır?
“İşleyen Köy Sağlık Merkezi” olma hedefiyle, birinci basamak sağlık hizmetlerinde gerekli laboratuvar tetkikleri (hemoglobin, hematokrit, kan grubu, gebelik testi, TİT, dışkı parazitleri, ASO, CRP, RF, EKG, açlık kan şekeri, kolesterol, trigliserid tetkikleri) tüm merkezlerimizde yapılmakta ve aynı kalitede sağlık personeli tarafından gerçekleştirilmektedir.
Sağlık ocakları kondom veriyor mu?
Yasa gereği; Aile Sağlığı Merkezleri’nden kondom ve doğum kontrol hapı talebinde bulunabiliyor, cinsel sağlık ve üreme sağlığı konusunda bilgi ve danışmanlık alabiliyoruz.
Sağlık ocağında neler bulunur?
Aile hekimliği merkezlerinde bulunması gereken tıbbi malzemelerden bazıları şunlardır: ventilatör, oksijen tüpü, nebulizatör, tansiyon aletleri, stetoskop, dil basacağı, cerrahi ekipman, acil durum malzemeleri. Daha fazla makale… 27 Mayıs 2024
Kan testinde neler çıkar?
Kan testi sonuçları genel sağlığınız hakkında bilgi sağlar. Kan testleri genellikle anemi, kan bozuklukları, vitamin ve mineral eksiklikleri, böbrek hastalığı veya vücuttaki bulaşıcı hastalıkları teşhis etmek için kullanılsa da, bazı hastalıklar kesin tanı için daha fazla test gerektirebilir.
Evlilikte hangi testler yapılır?
Hangi testler yasa gereği zorunludur? HIV enfeksiyonları (AIDS): Anti-HIV testi. Hepatit B taraması için: HbsAg testi. Hepatit C taraması için: Anti-HCV testi. Frengi (lües) için: VDRL testi. Kan grubu analizi ve hemogram (tam kan sayımı testleri). Akdeniz anemisi (talasemi) için: hemoglobin elektroforez testi.
Sağlık ocaklarında kanser taraması yapılıyor mu?
Test yönetimi ve yorumlanması: Eyaletinizdeki tarama testleri için; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri’ne (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri’ne (TSM) ve Aile Sağlığı Merkezleri’ne (ASM) başvurmalısınız.
Sağlık ocağına misafir hasta olarak gidilir mi?
Ayrıca, daimi ikametgahları dışında bulunan veya geçici olarak Türkiye’de bulunan kişiler, misafir hasta başvurusu yoluyla bulundukları bölgedeki pratisyen hekimlerden sağlık hizmeti alabilirler.
Aile hekimine kimler gidebilir?
Herkes bir pratisyen hekimin hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilir. Bir pratisyen hekime kayıt olmak ve tıbbi hizmet almak için sağlık sigortası gerekli değildir.
Aile hekimine direk gidilir mi?
Bu, muayene için randevuya gerek olmadığı anlamına gelir. Ayakta tedavi talep eden hastalar muayene edilecektir. Acil gelen hastalara her zamanki gibi öncelik verilecektir. Aile hekimi izinli olan bir hasta, doktorunun yerine geçecek başka bir aile hekimi tarafından muayene edilebilir.
Aile hekimine muayenesiz gidilir mi?
Sağlık ocağında muayene için randevu almak zorunlu değildir. Randevu sistemi hastaların bekleme süresini kısaltmak, doktorların iş yükünü azaltmak ve sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için tasarlanmıştır. Ancak randevusuz gelen hiçbir hasta dezavantajlı duruma düşmeyecek ve muayene edilecektir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Menopoz Ateş Basması Için Hangi Ilaç Kullanılır