İçeriğe geç

Silifke Ilçesi Hangi Ile Bağlı

Silifke nereye bağlıdır?

Silifke, Türkiye’nin Mersin iline bağlı bir ilçedir. Silifke, Mut’a 73 km, Mersin il merkezine 85 km ve Gülnar’a 55 km uzaklıkta; Erdemli’nin batısında, Gülnar’ın doğusunda, Mut’un güneyinde, Toros Dağları ile Akdeniz arasında yer almaktadır. Mersin’i İç Anadolu’ya bağlayan Silifke, önemli yollar üzerinde bulunmaktadır.

Mersin Silifke’nin neyi meşhur?

Şimdi sizleri Silifke’nin en meşhur lezzetiyle tanıştıralım: Sıkma Köfte.

Mersin Silifke hangi Türk boyundandır?

Bazı tarih kitaplarında “Silifke, Varsakların yurdu” diye geçer. Buradan bakıldığında Silifke’nin bir Varsak yurdu olduğu ve Silifke halkının çoğunluğunun Varsak aşiretinden olduğu anlaşılmaktadır.

Mersin Silifke’nin nüfusu ne kadar?

Nüfus ve Dağılım YIL İLÇE ADI TOPLAM NÜFUS 2022 Mut 62,874 2022 Silifke 132,665 2022 Tarsus 350,73 2022 Toroslar 319.

Mersin’in en büyük ilçesi hangisidir?

* TARSUS, 353.469 KİŞİLİK NÜFUSUYLA MERSİN’İN EN BÜYÜK İLÇESİ OLUP, NÜFUSUN 278.865’İ MERKEZDE, %74’Ü BULUNMAKTADIR.

Silifke’nin yoğurdu neden meşhur?

Başkan Turgut: “Silifke Yoğurdu Büyük İlgi Gördü” Mustafa Turgut, “Yörüklerin, Toros Dağları’nın yemyeşil bitki örtüsünde otlattıkları keçilerinin sütünden ürettikleri yoğurdun ünü, ünlü türküye adını vermesinin ardından tüm Anadolu’ya yayılmış durumda.

Silifkenin hangi meyvesi meşhur?

Silifke Çileği; Parlak kırmızı rengi, aroması, kokusu ve görsel görünümü nedeniyle Türk Patent’inde Coğrafi İşaretli Silifke Çileği olarak tanımlanmaktadır.

Mersin Silifke denize yakın mı?

Silifke, Mersin’in en büyük ilçelerinden biridir. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra masmavi ve berrak denizi olan plajlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Silifke Mersin arası kaç kilometre?

Mersin Silifke arası mesafe yaklaşık 90 kilometredir. Bu mesafe araçla yaklaşık 1 saat 34 dakika sürmektedir.

Mersin soyu nereden gelir?

Bunlardan birincisi, bölgenin adının, Arapların Hambales adını verdiği, yakınlarda yetişen ve Akdeniz ikliminin giriş bitkisi olan mersin ağacından gelmesidir. İkincisi ise, Mersin isminin bu bölgede yaşayan “Mersinoğulları veya Mersinoğlu” adlı bir Türkmen ailesinden geldiği görüşüdür.

Varsak türkü ne demek?

Varsağı, koşan, özel bir melodiyle söylenen anlamına gelir. İlk olarak Güney Anadolu’da yaşayan Varsak Türkmenleri tarafından söylendiği için bu ismi almıştır. Güney Anadolu’da Maraş’tan Mersin’e kadar olan bölgede yaşayan Varsak Türkleri, Selçuklular döneminde Anadolu’ya yerleşmişlerdir.

Silifke’nin özellikleri nelerdir?

Silifke ilçesi 2.943 kilometrekarelik yüzölçümüyle ilin %18’ini kaplar, bunun %89’u dağlık, %11’i ise düzlüktür. İlçede yazlar sıcak ve kurak, kıyı kesiminde tipik Akdeniz iklimi hakimdir; kışlar ise ılık ve yağışlıdır.

Mersinin yüzde kaçı Kürt?

(Urfa hariç) • Mersin nüfusunun %20’den fazlası Kürttür. İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Aydın, Antalya ve Adana’da %10’un üzerinde.

Erdemli mi büyük Silifke mi?

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından sonra Silifke ilçesine bağlı küçük bir yerleşim yeri iken 1 Haziran 1954’te ilçe olmuştur. Turizm, tarihi zenginlikler ve doğal güzellikler açısından önemli gelişme potansiyeline sahiptir.

Türkiye’nin en büyük ilçesi neresi?

İstanbul’un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 kişiyle nüfus bakımından 57 ili geride bırakarak Türkiye’nin en kalabalık ilçesi oldu. Ankara’nın Çankaya ilçesi 949 bin 265 kişiyle üçüncü, Keçiören ilçesi 942 milyon 884 kişiyle üçüncü, Antep’in Şahinbey ilçesi 936 milyon 351 kişiyle üçüncü oldu.

Silifke Mersin arası kaç kilometre?

Mersin Silifke arası mesafe yaklaşık 90 kilometredir. Bu mesafe araçla yaklaşık 1 saat 34 dakika sürmektedir.

Mersin’in eski adı nedir?

1924 yılında Mersin ismiyle il olmuş, 1933 yılında merkezi Silifke olan İçel ile birleştirilerek İçel ismi verilmiştir. 28 Haziran 2002 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla ilin ismi tekrar Mersin olmuştur.

Mersin Silifke’de deniz var mı?

Silifke’deki plajların çoğu denizi sığ olduğu için aileler tarafından ziyaret edilmektedir. Silifke’de Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girebilirsiniz.

Mersin Taşucu hangi ilçeye bağlıdır?

Taşucu, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı bir mahalledir. 2018 verilerine göre 9. sırada yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Yapan Escort