İçeriğe geç

Birini Gözetmek Ne Demek

Bir şeyi gözetmek ne demek?

“Monitör” kelimesi tam anlamıyla bir şeyi tehlikeden veya olumsuz bir durumdan korumak anlamına gelir. Aynı zamanda bu kelime belirli detayları dikkate almak anlamında da kullanılır.

Gözetmek ne anlama gelir?

Denetçi, kuralların uygun şekilde uygulanmasını ve belirli bir alanda veya belirli bir sınavda dolandırıcılık veya dolandırıcılık girişiminin olmamasını sağlamaktan sorumlu kişidir.

Birini göze almak ne demek?

“Riski almak” ifadesi birçok farklı konuda farklı yerlerde kullanılan yaygın bir ifadedir. Peki “risk almak” ifadesi ne anlama geliyor? Deyim tanımı hakkında kısa bilgiler. TDK’ya göre “risk almak” ifadesi “bir durum karşısında her türlü zararı ve tehlikeyi kabul etmek” olarak ifade edilebilir.

Başkalarının hakkını gözetmek ne anlama gelir?

Adalet, tam anlamıyla adil olma tutumu anlamına gelir. Adil olmak, haklara saygı göstermek, adaletsizlik yapmamak ve herkese hak ettiğini vermek anlamına gelir.

Birbirini gözetmek ne demek?

“Care” kelimesi birini veya bir şeyi korumak ve kaçınmak anlamına gelir. Aynı kelime önemsediğiniz ve önemsediğiniz şeyler için de kullanılır.

Gözetmek deyim midir?

Deyimler hem cümlelerde hem de günlük hayatta kullanılır. “(Birini) görmek ve ilgilenmek” deyimi Türkçe’deki en yaygın deyimlerden biridir.

Hakkını gözetmek ne anlama gelir?

Adalet, kanunu gözetmek ve yerine getirmek anlamına gelir. Doğru ile yanlış arasındaki ayrım adalet yoluyla sağlanır. Bu anlamda bir durumun adil olup olmadığını söylemek mümkündür.

Gözetmek korumak bakmak hangi deyim?

Göz kulak olmak: 1. İzlemek, korumak, ilgilenmek. 2. Görerek ve duyarak bilgi edinmeye çalışmak.

Gözeten ne demek?

Koruyucu, koruyucu, himaye eden (kişi)

Göz göze gelmek neyi ifade eder?

İfade. [1] Birbirinin gözlerinin içine bakmak. Birbirine bakmak.

Gözüm gibi bakmak ne anlama gelir?

Bu deyim genellikle bir kişinin bir başka kişiye kin, nefret veya kötü niyetle yaklaştığını ya da ona kıskançlık, kötü niyet veya hoşnutsuzlukla baktığını ifade etmek için kullanılır.

Göze almak ne demek cümle?

MADDENİN AÇIKLAMASI: Bir işten doğabilecek her türlü zarar ve tehlikeyi önceden kabul etmek. “Vatanı için kim ölümü göze almaz ki?”

Kul hakkını gözetmek ne demek?

İnsanların hakkı; başkalarının malına, canına, ırz ve namusuna, manevi şahsiyetine, makamına, inanç ve yaşayış tarzına, ayrıca kişisel üyelerine veya aile bireylerine karşı haklarına saygı göstermektir.

Başkalarının hakkını göz ardı etmek ne demek?

Günlük konuşmalarda ve yazışmalarda sıklıkla kullandığımız ifadelerden biri olan “Ignore”, bir şeyi görmezden gelmek, varlığını kasıtlı olarak inkar etmek anlamına gelir. Bu ifade aynı zamanda bir şeye veya birine hak ettiği değeri vermemek anlamında da kullanılır.

Biri sana hakkını helal etmezse ne olur?

Resûlullah (s.a.s.) Veda hutbesinde şöyle buyurmuştur: “Ey insanlar! Canlarınız, mallarınız, ırz ve namuslarınız, Rabbinize kavuşuncaya kadar dokunulmazdır.” (Buhârî, Hac, 132 [1739, 1741]) buyurmuş; insanların haklarına tecavüz eden kimsenin ahirette hüsrana uğrayacağını bildirmiştir (bk. Müslim, Birr, 59 [2581]).

Bir şeyi gözden geçirmek ne demek?

Denetleme, bir şeyin istenildiği gibi veya kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığını denetlemek anlamına gelir.

Gözeten ne demek?

Koruyucu, koruyucu, himaye eden (kişi)

Göz atmak ne demektir?

Bu ifadeyi, düşünmeden bakmak veya yüzeysel bir bakış atmak olarak tanımlamak mümkündür. Özellikle gün içinde çok sık kullanılan ve genellikle cümlelerde yer alan ifadelerden biridir. “Sınavdan önce notlarıma son bir kez baktım.” 22.11.2022

Gözardı etmemek ne demek?

“Göz ardı etmek” bir konuyu, durumu veya kişiyi kasıtlı olarak göz ardı etmek, önemsememek veya görmezden gelmek anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir